Se on menoa nyt... Kun jotain innostuksissaan lupaa.. No mitä? No sitä, että menen opiskelemaan Harvardiin. Oikeasti. Virtuaalisesti. MOOCin kautta.

Jos pidin lisättyä todellisuutta (augmented reality) neljä vuotta sitten epätodellisena ajatuksena tavallisessa elämässä, kun  tokaluokkalainen oppilas ehdotti virtuaalipelejä koulun pihalle Unelmien koulunpiha -projektissa, niin Ufo -havaintoa vastaavana ajatuksena olisin pitänyt lausahdusta, että allekirjoittanut suorittaa kurssin Harvardin yliopistossa. Harvardissa, joka on maailman arvostetuimpia korkeakouluja.

Hienoa olla väärässä. Nyt minulla on lisättyä todellisuutta omassa taskussani (Pokemon Go) ja olen ilmoittautunut kurssille Harvardin yliopistoon. Suoritan kurssin "Introduction to Family Engagement in education". Pääluennoitsijana on tohtori Karen L. Mapp.

Kurssi on MOOC -kurssi (massive open online course). MOOCia pidetään tulevaisuuden avoimena yliopistona ja idea on juuri tämä, kaikille ja kaikkialle. Kurssin järjestää MOOC -kurssina edX, joka on voittoa tavoittelematon organisaatio. edX:n loi Massachusetts:n teknologinen instituutti ja Harvardin yliopisto 2012. Minä olen yksi edX:n miljoonista opiskelijoista.

Tässä blogissa kerron kurssin etenemisestä ja toivonkin lukijoilta kommentteja, erityisesti jos itse olette olleet MOOC -kurssilla.

Idean tähän hienoon mahdollisuuteen sain Tampereen yliopiston kasvatuksen ja yhteiskunnan tutkimuksen maisteriopintojen kurssilta KASSO1 Muuttuvat oppimisympäristöt 5 op, vastaavana opettajana Vesa Korhonen. Ryhmämme blogi on yksi osa opintojaksoa.

Vaka-Akat? Varhaiskasvattaja akat tai akateemiset varhaiskasvattajat, saat itse päättää. 

Sunnuntaiterveisin, Maarit Laukkanen, Kämmenniemen päiväkodin lastentarhanopettaja esiopetuksessa ja opiskelija